Nieuw lesrooster seizoen 2018-2019 is beschikbaar.

Kijk op Lestijden

 

 

joomla templates top joomla templates template joomla

Strijden voor vrouwenrechten

Workshop zelverdediging

 

8 maart was het weer Internationale Vrouwendag. Karate030 heeft 13 maart in samenwerking met het Utrecht (International Federation of Medical Students Utrecht) een zelfverdedigingworkshop voor vrouwen verzorgd. De workshop was één van de vele lokale activiteiten die het IFMS in Utrecht heeft georganiseerd.

In een week tijd is aandacht besteed aan het recht en onrecht van vrouwen over de hele wereld. De opbrengsten van deze activiteiten zijn naar het vrouwenfonds Mama Cash gegaan, een internationale vrouwenorganisatie die strijdt voor vrouwen en meisjesrechten in de hele wereld.

Aan gezelligheid ontbrak het 13 maart niet. 21 enthousiaste studenten hebben in een veel te kleine ruimte, hun eerste ervaring opgedaan in de zelfverdediging en vechtsport. Al vanaf de start van de workshop was het duidelijk dat de dames gekomen waren om te strijden voor hun zusters over de hele wereld. Wat een gretigheid! Zo nu en dan moesten er dames worden afgestopt omdat zij voor het startsein al helemaal losgingen. Heerlijk.

Het was een gezellige en leerzame avond. Ook voor onze lesgevers was het een leuke ervaring. Met het enthousiasme die de dames hebben laten zien, sluiten wij een vervolg zeker niet uit!