Nieuw lesrooster seizoen 2018-2019 is beschikbaar.

Kijk op Lestijden

 

 

joomla templates top joomla templates template joomla

3e Plek Kyra EK Wado

Afgelopen weekend werd in het Topsportcentrum Rotterdam de 19e editie van de Europese Kampioenschappen Wado gehouden. Tijdens dit toernooi, waren er 18 landen vertegenwoordigd uit heel Europa. 4 karateka's van Karate030 hebben aan dit spectaculair toernooi deelgenomen.

Vrijdag

Van karate030 geselecteerde karateka mochten vanaf vrijdagmiddag op de mat staan 

Maureen van Vegchel mocht het spits afbijten in de poule Girls 10-11 jaar (-33kg). Maureen verloor haar herkansing nadat ze de Deense finalist in de halve finale toch even op een foute voet zette en nipt van haar verloor. 

Hierna was Paul van Maanen aan de beurt in de poule Boys 12-13 jaar (+57 kg). Zijn eerste wedstrijd begon goed en hij stond al snel voor, alleen beging hij een cruciale fout die zijn wedstrijd 180 graden draaide en hierdoor zijn wedstrijd verloor. Geen herkansing voor Paul.

Als laatste op deze dag was het de beurt aan Delenn Wapperom in de poule Gilrs 12-13 jaar (+55kg). Delenn mocht het opnemen tegen een Deense karateka. Zij moest haar tegenstander helaas als meerdere erkennen! Voor haar was er geen herkansing weggelegd!

Zaterdag

Zaterdagochtend was het de beurt aan Kyra Wapperom in de poule Girls 16-17 jaar (-59kg). Na een overtuigende 1e wedstrijd, die Kyra won met 7-0, verloor ze haar halve finale van een Deense. Haar herkansing tegen een Belgische voor de 3e plek kon ze niet naar haar hand zetten en verloor deze met 4-2.

Zondag

De zondag was voor open klasse en teams 

Delenn haar team won de 1e wedstrijd tegen Engeland. De 2e was een zware dobber die zij verloren. In de herkansing voor de 3e plek konden zij zich niet meer herpakken en verloren zij jammer genoeg ook deze team battle.

Maureen haar team won ook de 1e pot, maar ook haar team verloor de 2e wedstrijd. Tijdens de herkansing voor de 3e plek waren zij niet overtuigend genoeg om de punten te pakken en verloren ook zij deze team battle.

Paul begon zelf zijn teamwedstrijd heel sterk en won overtuigend, maar zijn mede teamleden verloren en dus waren zij uitgeschakeld voor verdere deelname.

Kyra haar team was sterk genoeg om een bronzen plek te behalen in dit EK Wado en kwam dit weekend toch nog met een overwinning naar Utrecht!